Ismét eladná ingatlanjait a Semmelweis Egyetem

Infostart
2009. augusztus 4. 13:10
Több nagy értékű ingatlant hirdetett meg eladásra a Semmelweis Egyetem. Ivádi Vilmos gazdasági főigazgató elmondta: a bevételből a fejlesztési-felújítási költségek egy részét akarják fedezni.

Másodszorra hirdetett meg néhány ingatlant eladásra a Semmelweis Egyetem. Első körben ugyanis nem érkezett komoly érdeklődő, vagy csak olyan értékű ajánlat érkezett, amennyiért az egyetem nem adta el épületét.

A budai, a pesti és az alsóörsi ingatlanok volt klinikák, amelyekre az egyetemnek már nincs szüksége. Az ingatlanok állami tulajdonban vannak, a vagyonkezelő az egyetem, ezért az értékesítésből származó - várhatóan többmilliárd forint nagyságrendű - bevétel a jogszabály alapján a már megkezdett beruházások pénzügyi forrását biztosíthatja.

Az ingatlanokat egy pályázati felhívásban, de külön-külön pályázatban értékesítik. Az ajánlatokat 2009. szeptember 17-ig kell beadni. Az ajánlaton csak nyilvános ártárgyaláson lehet módosítani, és ennek során az árat csak emelni lehet - olvasható a pályázati felhívásban.

A pályázati biztosíték ingatlanonként változó: kétmilliótól 150 millió forintig terjed.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást