Ficsor: Teljesíteni tudtam a rám bízott feladatot

Infostart
2009. augusztus 4. 14:21
Miniszteri kinevezésekor még nem tudta Ficsor Ádám titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, hogy néhány hónappal később az MSZP kampányfeladatok ellátására kéri majd fel. A miniszter elmondta: a vállalt feladatok közül sok mindent teljesíteni tudott az öt hónap alatt. Ficsor Ádám várhatóan szeptember 14-én távozik a kormányból.

Lendvai Ildikó közelmúltban tett felkérésére döntött úgy Ficsor Ádám, hogy szeptember közepén távozik a kormányból, és az MSZP országgyűlési kampányában vállal feladatokat.

A titokminiszter az InfoRádióban elmondta: úgy érzi, teljesíteni tudta a rábízott feladatokat, a gazdaság zavartalan működésének biztosítását, a politikai és a nemzetbiztonsági szolgálat elválasztását és a működés gazdasági hátterének biztosítását.

Szavai szerint továbbra is fontos feladat a szélsőségek elleni küzdelem.

Demeter Ervin fideszer politikus a bejelentés után azt vetette fel, hogy Ficsor Ádám a kampányban fogja hasznosítani azokat az információkat, amelyeket titokminiszterként szerzett. Ficsor Ádám erre úgy reagált: éppen azért távozik, mert a pártpolitikai feladatokat nem akarja keverni a titkosszolgálati munkával. Demeter Ervin felvetését tipikus fideszes reakciónak minősítette.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást