Az összes élményfürdőt ellenőrzik a hatóságok

Infostart
2009. augusztus 3. 17:23
Az összes élményfürdőt ellenőrzik a nyár végéig a közegészségügyi, a fogyasztóvédelmi és a munkabiztonsági hatóság szakemberei - mondta az InfoRádiónak az ÁNTSZ főosztályvezetője. Faludi Gábor közölte: a rendkívüli akcióról az újpesti Aquaworldben történt tragédia miatt döntöttek.

A strandokat szúrópróbaszerűen már a Kánikula 2. akció keretében ellenőrizték a hatóságok, ám az elmúlt hetek tragédiái miatt most kifejezetten az élményfürdőkre koncentrálnak az ellenőrök - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ közegészségügyi főosztályának vezetője.

Faludi Gábor hozzátette: a vizsgálatokat már a héten elkezdik, és várhatóan augusztus 25-ég az összes élményfürdőt ellenőrizik az ÁNTSZ, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, valamint az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai.

Két hete két gyermek is életét vesztette élményfürdőkben. Egy négyéves kisfiút Siófokon, a 120 centiméter mély medencéből emeltek ki. Õt még sikerült újraéleszteni, ám néhány napon belül a kórházban meghalt.

Egy kilencéves kisfiú a fővárosban, az újpesti aquaparkban halt meg, miután beesett a szörfmedence vizét mozgató berendezésbe, mert annak fedele meglazult.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást