Hagyó Miklós lemondását követeli a Fidesz a BKV-botrányok miatt

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 2. 08:59
Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-től - mondta a cég kommunikációs igazgatója. Székelyné Pásztor Erzsébet erről azután beszélt, hogy a Magyar Nemzet azt írta: a munkaügyi bíróság elsőfokon 100 millió forint megfizetésére kötelezte a BKV-t, mert Szalai Lászlót azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül küldték el.

A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója azt is hangsúlyozta: azt még vizsgálják a cég jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Korábban a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádióban arról is beszélt: 2 és fél évre visszamenőleg minden végkielégítést átnéznek, valamint átvizsgálják a bérezési és jutalmazási rendszert, miután a közelmúltban több vezető is kiugróan magas végkielégítéssel távozott a cégtől.

Korábban szintén a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Bosnyák Gyula, a BKV korábbi stratégiai igazgatója egyévnyi munkaviszony után csaknem 40 millió forintos végkielégítést kapott. A hét elején pedig Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató hagyta ott a társaságot, miután kiderült, hogy 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a BKV-nál dolgozott havi több millió forintos fizetésért.

A társaságnál történt botrányok miatt lemondásra szólította fel a Fidesz Balogh Zsoltot, a BKV általános vezérigazgató-helyettesét, Székely Gábort, a felügyelőbizottság elnökét és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest. Az ellenzéki párt azért követeli a szocialista politikus távozását, mert 2006-tól ő felügyeli a közlekedési vállalatot, és a pénzügyi botrányok ettől az időszaktól kezdődtek a BKV-nál.