Mi lesz veled, M6-os?

Infostart
2009. augusztus 1. 10:29
Látják a fényt az alagút végén az M6-os mecseki szakaszának építői: a Szekszárdtól Bólyon át Pécsig vezető autópálya kilenc hónap múlva elkészülhet, leendő használói azonban eddig többnyire csak beomlott alagutakról, balesetekről hallottak - írja a Népszabadság.

Az M6-os mecseki szakaszának átadásával a beruházást kritizáló találgatásoknak nem lesz vége. Kellett? Nem kellett? Alagutakkal, vagy azok nélkül? Ezek voltak a leggyakoribb kérdések a készülő autópályával kapcsolatban. Az M7-es kőröshegyi viaduktja után az M6-M60-as autópályára osztották a felesleges "luxusberuházás" szerepét. Az e mellett érvelők szerint a 266 milliárd forintért épülő sztrádán a Geresdi-dombokon feleslegesek a völgyhidak, alagutat építeni pedig a csaknem sík vidéken oktalanság. A kormányzat ellenérve, hogy 2010-re csak így épülhet autópálya Szekszárdtól Pécsig. Más nyomvonalra ugyanis nem volt engedély.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy mintegy 12 milliárd forintot fizetett a Miniszterelnöki Hivatal az elektronikus kormányzati gerinchálózat kiépítéséért a Magyar Telekomnak. Ezt azzal a céllal hozta létre 2005-ben a kormányzat, hogy összekapcsolja a kormányzati és közigazgatási adatbázisokat, és hogy a kormányzati szolgáltatásokat elektronikus úton is biztosítsa az állampolgároknak. Az ötéves szerződés az év végén jár le, a többletszolgáltatások a lakosság számára azóta is elérhetetlenek. További részletek a Magyar Nemzetben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást