Átadta a HospInvest a hevesi kórházak üzemeltetését

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 1. 17:01
Szombattól már nem a HospInvest Zrt., hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.

Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke elmondta: az egri Markoth Ferenc Kórházban zökkenőmentesen megtörtént a leltár szerinti átadás-átvétel, csak néhány elszámolást halasztottak augusztusra.

Példaként említette, hogy még át kell tekinteni, a HospInvest által végrehajtott fejlesztések közül melyek voltak szerződésben vállalt kötelezettségek, és melyeket teljesítettek ezen felül.

Hozzátette: az önkormányzat szeretné, ha a kórházban maradna az a 100 millió forint értékű vesekőzúzó berendezés, amelyet a HospInvest telepített az intézménybe. Ebben az esetben a nonprofit kft. fizetné tovább a gép lízingdíját.

Érsek Zsolt, Hatvan szocialista polgármestere is arról számolt be, hogy rendben történt meg az átadás-átvétel a városi kórházban, és a részlegeként működő parádfürdői intézményben is folyamatos a betegellátás.

A gyöngyösi kórház működtetésére kiírt tender azonban még nem zárult le, a pályázatok leadási határideje augusztus 15-e, az eredményhirdetésére várhatóan a hónap végén kerül sor.