Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megint bántalmaztak egy BKV-sofőrt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét bántalmaztak egy BKV-sofőrt, a 4-es villamos vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, amikor két ittas utas megverte péntek reggel - közölte a BKV pénteken az MTI-vel.

A két ittas ember először megakadályozta az ajtók záródását, majd a felszállás után a többi utast is inzultálta, ezért a jármű sofőrje többször figyelmeztette őket.

A vezetőt akkor ütötték meg, amikor a villamos beért a Fehérvári úti végállomásra és a sofőr leszállt, hogy a szerelvény másik végéhez menjen. A két támadó elmenekült, a sofőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba - írták.

BKV emlékeztetett: keresik a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen a zártláncú kamerarendszer a járatokon, s ebben számítanak Jóri András adatvédelmi biztos segítségére is.

Az elmúlt időszakban többször támadtak meg - főként ittas emberek - BKV-alkalmazottakat, legutóbb a 31-es busz sofőrje szenvedett sérülést, amikor két randalírozó a busz belső terében italt locsolt szét és szidalmazta a vezetőt. A sofőr ekkor arra szólította fel őket, hogy szálljanak le a járműről, ám egyikük benyomta a vezetőfülke ablakát és kétszer megütötte a vezetőt.

A legsúlyosabb eset május 17-én történt, amikor két ittas férfi az újpalotai autóbusz végállomáson lelökte a 130-as buszról a sofőrt, majd segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről. A buszvezető kizuhant a buszból és súlyos sérüléseket szenvedett.