Állami vezetőkre nem vonatkozik a létszámstop

Infostart
2009. július 31. 18:03
Az államigazgatási létszámstop nem vonatkozik az állami vezetőkre, de a főosztályvezetőkre már igen - pontosította Budai Bernadett kormányszóvivő az ezzel kapcsolatos sajtóhíreket.

A pénteki Népszava arról írt, hogy a szakállamtitkárok, a minisztériumi főosztályvezetők, illetve bizonyos körben helyetteseik pozíciói is mentesülnek az államigazgatásban meghirdetett létszámstop alól.

Budai Bernadett kormányszóvivő azonban a pontosította mindezt, és azt mondta: a főosztályvezetőkre a létszámstop vonatkozik, tehát ők nem jelentenek kivételt, de az állami vezetők igen.

Vagyis a miniszterekre, az államtitkárokra és a szakállamtitkárokra nem vonatkozik a létszámstop.

Szollár Domokos kormányszóvivő egyébként a hét elején jelentette be, hogy a kormány létszámstopot rendelt el az államigazgatásban, amely azonban nem vonatkozik a rendőrség utcai járőreire, nyomozóira, valamint a Magyarország 2011-es soros EU-elnökségéhez kapcsolódó feladatokat végző szakemberekre és az uniós foglalkoztatási projektekben dolgozókra.

A lépést Szollár Domokos azzal indokolta, hogy még hátra van a válság neheze, mivel 2009-ben 6,7 százalékos visszaeséssel számol a költségvetés, ami a központi költségvetés bevételét 1500 milliárd forinttal csökkenti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást