Inforádió

Meghallgatom Élő adás

239 millió forintba kerülnek az augusztus 20-i programok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az augusztus 20-i, állami ünnepség programjait és a hozzá kapcsolódó feladatokat nettó 239 millió forintból valósítja meg a nyertes konzorcium, az Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken az MTI-vel.

A közlés szerint lezárult az ünnepség központi rendezvényei és a hozzájuk kapcsolódó feladatok megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési eljárás, amelynek nyertese a két cég alkotta konzorcium lett. A cégek által tett ajánlat 20 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben ezen feladatokra fordított összeg - tették hozzá -, és az összeg együttesen tartalmazza a rendezvénnyel kapcsolatos rendezvényszervezési, pr-kommunikációs, médiavásárlási, kreatív tervezési és gyártási tevékenységek költségét is.

Mint írják, az államalapítás ünnepéhez méltó, ugyanakkor a gazdasági válságra tekintettel a lehető legtakarékosabb módon készül a kormány az augusztus 20-i rendezvények megszervezésére.

A hagyományos programok mellett idén újdonság lesz, hogy augusztus 19-én este kilenc órától gálaműsor lesz a Kossuth téren "Szent István - Egy ország születése" címmel.

Az ünnepséget hagyományosan megnyitó zászlófelvonás augusztus 20-án 8.30 órakor kezdődik a Kossuth téren, amelyet 10 órakor - katonazenekari bemutatóval, haditechnikai és légi bemutatóval - tisztavatás követ a Hősök terén. A Hősök terén zajló eseményeket 11 órai kezdettel térzene és 12 órakor zenés őrségváltás zárja.

A Kossuth téren "Szent István király udvara" címmel történelmi játszóház és egész napos családi program várja az érdeklődőket. Idén is bemutatják az Ország Tortáját, a programokat az esti tűzijáték zárja este kilences kezdéssel.

Az augusztus 20-i állami ünnepségek programjáról idén is a www.augusztus20.freeblog.hu blogon található naprakész tájékoztatás - közölte a kormányszóvivői iroda.