Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb végkielégítési ügy a BKV-nél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lapinformáció szerint mintegy negyvenmillió forintos végkielégítést kapott a BKV tavaly áprilisban leváltott stratégiai igazgatója. A Magyar Nemzet azt írta: Bosnyák Gyulával eredetileg 2007-től 2011-ig szóló, határozott idejű szerződést kötött a közlekedési társaság, de kinevezése után egy évvel menesztették, mert nem sikerült elfogadtatnia a menetrend-módosítást tartalmazó úgynevezett paraméterkönyvet. A lap úgy tudja: a kurdarc miatt Bosnyák Gyula mellett Somodi László akkori közlekedési vezérigazgató-helyettest is felmentették posztjáról, aki azonban nem kapott végkielégítést, mert őt rendkívüli felmondással küldték el.

Közben a Fidesz bejelentette: a legfőbb ügyészhez fordul a BKV hétfőn távozott humánpolitikai igazgatójának végkielégítése ügyében a párt fővárosi frakciója. Németh Szilárd, a képviselőcsoport tagja az InfoRádióban úgy fogalmazott: a 100 millió forintról szóló szerződéssel összefüggésben felmerül a különösen nagy kárt okozó hűtlen vagy hanyag kezelés gyanúja. A politikus hangsúlyozta: a Fidesz kezdeményezi Balogh Zsolt, a BKV általános vezérigazgató-helyettese és Székely Gábor, a felügyelőbizottság elnöke felmentését is.

A Magyar Nemzet a múlt héten számolt be arról, hogy a BKV személyzeti vezetőjének tavaly a prémiumokkal együtt mintegy 100 millió forintos végkielégítést fizettek ki, ennek ellenére azonban Szalainé Szilágyi Eleonóra tovább dolgozott a társaságnál, havi több millió forintos fizetésért.