Szombaton kezdődik a nagykörúti villamospálya felújítása

Infostart
2009. július 30. 13:24
Budapesten szombaton kezdődik a nagykörúti villamospálya felújítása a Moszkva és a Blaha Lujza tér között. A 350 millió forintos beruházás várhatóan augusztus 20-ára készül el - mondta a BKV kommunikációs igazgatója.

Székelyné Pásztor Erzsébet közölte: 2006-ban a Combinók érkezésekor a vágányokat nem, csak a megállókat újították fel, ezért van szükség a munkálatokra.

Hozzátette: most elsősorban a kereszteződésekben cserélik le a vágányokat, de megújul a Rákóczi úti, az Aradi és a Horváth utcai átjáró, a Nyugati tér teljes vágányhálózata, a Jászai Mari tér és a Tátra utcai közötti szakasz, valamint a Kisrókus utcai ív és a Moszkva téri kitérő is.

A felújítás ideje alatt magaslépcsős csuklós Ikarus buszok viszik majd az utasokat. A járművek csúcsidőben 1-2, azon kívül 2-3 percenként közlekednek majd.

A járatokra a Blaha Lujza téren, az Oktogonon és a Nyugati téren a 906-os éjszaki busz, a Jászai Mari téren pedig a 91-es busz megállójában lehet majd felszállni.

A mozgásukban korlátozottak a BKV iránytaxi szolgáltatását vehetik igénybe, amely két vonaljegy áráért háztól házig viszi majd az utasokat.