Bűnszervezet volt a Magyarok Nyilai

Infostart
2009. július 30. 15:34
A főügyészség szerint bűnszervezet volt a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező csoportosulás, amelynek kilenc őrizetben lévő tagját terrorcselekmény elkövetésével, robbanóanyaggal visszaéléssel, valamint emberölés előkészületével gyanúsítja a vádhatóság. A gyanúsítottak között van Budaházy György is.

Bűnszervezetben elkövetett terrorcselekményekkel gyanúsítják meg a napokban a Magyarok Nyilai nevű csoport kilenc tagját, köztük Budaházy Györgyöt - erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza az InfoRádióban elmondta: a bűnszervezetté minősítés lényegesen megemeli az esetleges büntetési tételeket.

A főügyészség országgyűlési képviselők elleni támadások megszervezésével, terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsítja a 2002-es hídfoglaláskor ismertté vált Budaházy Györgyöt, aki június 19-én került előzetes letartóztatásba.

A gyanú szerint a férfi utasítására hajtotta végre egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, és szintén az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007 decemberében.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást