eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz kiáll Seres Mária mozgalmának jogai mellett

Rendőrségi határozat akadályozta meg a Seres Mária vezette Civil Mozgalom múlt hétre tervezett élőláncát a parlament előtt. A Fidesz ennek kapcsán leszögezi, hogy elfogadhatatlannak tartja azt, ha a kormányzat - a hatóságok útján - mondvacsinált okokkal, valós törvényi indokok nélkül, politikai alapon akadályozza az emberek vagy a civil szervezetek alkotmányos jogainak érvényesülését, jelen esetben a gyülekezés jogát.

"Lehet, hogy sok kérdésben másként gondolkodunk, mint Seres Mária illetve az általa vezetett szervezet, de semmilyen közéleti vita nem írhatja felül azt a kötelezettséget, hogy a Fidesz - a törvényesség és a rend pártjaként - tiltakozzon a joggal való kormányzati visszaélés újabb esete ellen. A Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik legnagyobb bűne, hogy az emberek legalapvetőbb szabadságjogait veszi semmibe sorozatosan, súlyosan rombolva ezzel a magyar demokráciát, a jogállamiságot" - fogalmazott Balog Zoltán (Fidesz), az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×