eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tíz fok alatti hőmérséklet: itt az újabb lehűlés!

Kedden eleinte többnyire napos idő lesz, majd a déli óráktól északnyugaton, később északon többször erősen megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, helyenként 10 fok alatt várható.

Hétfőn túlnyomóan derült, száraz idő várható. Kedden eleinte többnyire napos idő lesz, majd a déli óráktól északnyugaton, később északon többször erősen megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.

A Dunántúlon élénk, időnként erős lesz hétfőn a déli, kedden az északnyugatira forduló szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, helyenként 10 fok alatt várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 32 fok között alakul.

Kedden főként a Dunántúlon és északon helyenként zivatar valószínű. Néhol a zivatarokat viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés kísérheti. A Dunántúlon néhol, zivatartól függetlenül, 60 kilométer/órás körüli lökések kísérhetik az északnyugati szelet.

A Brit-szigetek térségében ciklon hatására változékony, többször csapadékos időjárás van. Másik, markáns ciklon örvénylik a Fekete-tengertől északra, emiatt ott szeles és gyakran csapadékos az idő. A két nyomási rendszer közé anticiklon ékelődik be, amely Közép-Európa időjárását alakítja. Az anticiklon területén túlnyomóan derült, napos az idő, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A ciklonok területén többnyire 17 és 25 fok között változik a délutáni órák hőmérséklete.

Dél-Európában forróság van, a csúcshőmérséklet általában 30 és 38 fok között van, helyenként azonban a 40 fokot is eléri. Közép-Európa fölé egyre melegebb levegő áramlik, emiatt a maximumhőmérséklet többnyire 24 és 30 fok között alakul. A Kárpát-medencét kedd estig eleinte száraz és meleg levegő tölti ki, majd délután gyenge hidegfront okoz átmeneti felhősödést és helyenként csapadékot.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×