Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tíz fok alatti hőmérséklet: itt az újabb lehűlés!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedden eleinte többnyire napos idő lesz, majd a déli óráktól északnyugaton, később északon többször erősen megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, helyenként 10 fok alatt várható.

Hétfőn túlnyomóan derült, száraz idő várható. Kedden eleinte többnyire napos idő lesz, majd a déli óráktól északnyugaton, később északon többször erősen megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.

A Dunántúlon élénk, időnként erős lesz hétfőn a déli, kedden az északnyugatira forduló szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, helyenként 10 fok alatt várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 32 fok között alakul.

Kedden főként a Dunántúlon és északon helyenként zivatar valószínű. Néhol a zivatarokat viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés kísérheti. A Dunántúlon néhol, zivatartól függetlenül, 60 kilométer/órás körüli lökések kísérhetik az északnyugati szelet.

A Brit-szigetek térségében ciklon hatására változékony, többször csapadékos időjárás van. Másik, markáns ciklon örvénylik a Fekete-tengertől északra, emiatt ott szeles és gyakran csapadékos az idő. A két nyomási rendszer közé anticiklon ékelődik be, amely Közép-Európa időjárását alakítja. Az anticiklon területén túlnyomóan derült, napos az idő, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A ciklonok területén többnyire 17 és 25 fok között változik a délutáni órák hőmérséklete.

Dél-Európában forróság van, a csúcshőmérséklet általában 30 és 38 fok között van, helyenként azonban a 40 fokot is eléri. Közép-Európa fölé egyre melegebb levegő áramlik, emiatt a maximumhőmérséklet többnyire 24 és 30 fok között alakul. A Kárpát-medencét kedd estig eleinte száraz és meleg levegő tölti ki, majd délután gyenge hidegfront okoz átmeneti felhősödést és helyenként csapadékot.