Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Schmitt: A kormányt nem érdeklik a brüsszeli hírek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valamennyi brüsszeli munkabizottságban dolgozik fideszes politikus, így a következő, jobboldali kormányt el tudják látni a legfrissebb hírekkel - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmitt Pál. Az Európai Parlament alelnöke hozzátette. a mostani kabinet nem igényli ezeket az információkat a Brüsszelben dolgozóktól. Szólt arról is, José Manuel Barroso főbiztos eddigi munkájával nincs mindenben megelégedve az Európai Néppárt, de a portugál politikus a kínálatból a legjobb.

Az EP-választáson elért jó fideszes szereplésnek köszönhető, hogy a párt politikusai fontos feladatokat kaptak Brüsszelben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke.

A politikus kiemelte: mivel a párt 14 mandátumot szerzett az EP-ben, így valamennyi munkabizottságban dolgozik fideszes képviselő. Ezzel a törvényhozás teljes folyamatát lefedik, így a következő, jobboldali kormányt el tudják látni a legfrissebb hírekkel, míg a mostani kabinet nem igényelt ilyen információkat a Brüsszelben dolgozóktól - tette hozzá.

Schmitt Pál közölte: a fideszes képviselők együttműködnek a felvidéki és erdélyi magyar politikusokkal, így összesen 19-en vannak, ami ütőképes erőt jelent, és az érdekérvényesítés is hatékonyabb.

A politikus elmondta: európai parlamenti alelnökként a kultúráért, az oktatásért, a vallások közötti párbeszédért és a sportért felel, de a többi területre is van rálátása a delegációs értekezleten elhangzottak alapján.

José Manuel Barroso eddigi munkájával nincs mindenben megelégedve az Európai Néppárt, de a portugál politikus a kínálatból a legjobb, így szeptemberben vagy októberben újra megválaszthatják az Európai Bizottság elnökének - jelentette ki Schmitt Pál. Az Európai Parlament alelnöke hozzátette: olyan főbiztost látnának szívesen, aki markáns véleményt képvisel a költségvetés, a külpolitika, a mezőgazdaság, a válságkezelés és az energiaellátás területén, és kiáll Európáért.

Hanganyag: Exterde Tibor