eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kártalanították a holttestek elcserélése miatt a pilisi családot

Visszatérítette a temetés költségeit a Szomorú Szív Szolgálat vezetője annak a pilisi családnak, melynek tagjai múlt szerdán a helyi ravatalozóban vették észre, hogy hozzátartozójuk helyett egy idegen fekszik a koporsóban. A holttestek elcseréléséért az előkészítéssel megbízott gyömrői vállalkozót tették felelőssé.

Kártalanította a gyászoló, a történtek miatt igen megrendült családot Herczig József, a gyömrői Szomorú Szív Szolgálat vezetője - közölte Csíky István, a család ügyvédje hétfőn az MTI-vel.

A pilisi jogász elmondta, hogy hétfőn az érintettek mindannyian megjelentek az irodájában, ahol a mulasztását elismerő és azért elnézést kérő temetkezési vállalkozó mintegy "elégtételként" készpénzben kifizette a családnak az asszony temetésének költségét, összesen 313.125 forintot. A pénzt a hozzátartozók síremlék állítására kívánják fordítani - tette hozzá az ügyvéd.

A történtekért szintén felelős másik, pilisi vállalkozó egyelőre nem tett hasonló gesztust, s nem is kereste az elhunyt fiát és menyét - közölte Csíky István.

Szerda este a pilisi ravatalozóban megdöbbenve tapasztalták a hozzátartozók és barátok, hogy a koporsóban nem a napokkal korábban elhunyt asszony, hanem egy számukra idegen halott fekszik, akinek a karjában ott "felejtették" az infúziós csövet.

Hosszas telefonálgatás után a földi maradványok előkészítésével megbízott Szomorú Szív Szolgálat hűtőkamrájából előkerült ugyan az asszony holtteste, ám azt egy papírkoporsóban, előkészítetlenül vitte ki a ravatalozóhoz a vállalkozó két munkatársa.

A családtagok lelkét aznap nemcsak a holttestek elcserélése dúlta fel, hanem a szolgálat alkalmazottjainak viselkedése is (az idegen nő maradványait szinte átdobták egy papírkoporsóba, majd amikor ezt az elhunyt fia szóvá tette, majdnem tettlegesség volt a válasz).

A család szerint felelősség terheli a rokonuk holttestét Gyömrőről Pilisre szállító helyi vállalkozót is, mert nem ellenőrizte az úgynevezett lábcédulán a személyes adatok helyességét. A vállalkozó az MTI megkeresésére múlt csütörtökön elismerte tévedését, de nem ajánlott fel semmiféle ellentételezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×