Dávid Ibolya védelmébe veszi Orbán Viktort

InfoRádió / MTI
2009. július 27. 20:04
Kicsinyes és nevetséges, hogy az MSZP Orbán Viktor mexikói nyaralásából igyekszik politikai tőkét kovácsolni - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn.

Hozzátette: Orbán Viktort, a Fidesz elnökét teljes joggal lehet kritizálni populista vagy baloldali politikája miatt, számon lehet kérni rajta a Fidesz mindeddig ismeretlen programját is, de az a magánügye, hogy a családjával hol tölti a szabadidejét.

Kiemelte: az MSZP-nek a jövőben, a színvonaltalan pótcselekvések helyett igyekeznie kellene az ország valódi problémáira koncentrálni.

A Blikk című napilap hétfőn közölte, hogy kéthetes nyaralásra Mexikóba utazott a Fidesz elnöke és felesége, akik egy barátjuknál szálltak meg. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a lapnak azt mondta, Orbánék a családi kasszából fizetik a nyaralást.

MSZP szerint a Fidesz elnöke mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a hír kapcsán hétfőn az MTI-nek.

Orbán Viktor megbukott szolidaritásból, felelősségérzetből és önmegtartóztatásból - tette hozzá a politikus.
Nyakó István szerint azt, hogy a Fidesz elnökének milyen fogalmai vannak a szolidaritásról, megtudhattuk abból, ahogyan a nehéz helyzetbe került családok megsegítését szolgáló kríziskezelő alapot támadta. "Egyenesen büszke arra, hogy ő nem veszi ki a részét ezen családok támogatásából, és erre buzdított másokat is" - fogalmazott.

A képviselő úgy vélte, "a trópusi dőzsölés" a legvisszafogottabb számítások szerint is közel egymillió forintba kerül, közben egy átlagos magyar kereső egy évig él ennyi pénzből. Az MSZP szóvivője utalt arra, hogy Orbán Viktor "fő legális pénzkereseti forrása" országgyűlési képviselői tiszteletdíja, elnökként a Fidesztől kap fizetést, a Fidesz pedig parlamenti pártként jelentős részben közpénzekből tartja fenn magát.

Nyakó István szerint a Fidesz igyekezett titkolni az utazást, és még most is próbálják menteni a menthetetlent: egy titokzatos "amigóról" beszélnek, aki meghívta saját házába Orbán Viktort és feleségét.