eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Aquaworld-baleset: emberi mulasztást állapított meg a belső vizsgálat

Emberi mulasztást állapított meg az a belső vizsgálat, amelyet az Aquaworld üzemeltetője indított az újpesti élményfürdőben múlt csütörtökön történt halálos kimenetelű gyermektragédia után, a cégtől négy dolgozót küldenek el - közölte az Aquaworld Zrt. hétfőn.

A belső vizsgálat a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetés területéről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, amelynek nyomán az üzemeltető a munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszünteti - írta Kelecsényi Ágnes marketing és értékesítési igazgató az MTI-hez eljuttatott közleményben.

"E felelős munkatársak észlelték az aknafedél hibáját, ennek ellenére engedélyezték a szörfmedence elindítását, illetve ennek ellenére nem állították le a működését, pedig hatáskörük ezt lehetővé tette. Ezen túl tájékoztatási kötelezettségüknek sem tettek eleget, mert nem értesítették felettesüket az aknafedő meghibásodásáról, aki ha tudott volna a problémáról, hatáskörében felelősen eljárhatott volna" - indokolta a döntés hátterét.

Ezen túl két további munkatárs közvetett munkajogi felelőssége is fennáll, esetükben rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony - olvasható a közleményben.

Az újpesti vízipark szörfmedencéjénél csütörtökön egy 9 éves kisfiú szenvedett halálos balesetet. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×