Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A túlszámlázási ügyben érintett mulatót bezáratja az önkormányzat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ideiglenesen bezáratja a túlszámlázási ügybe keveredett Üllői úti mulatót Budapesten a VIII. kerületi önkormányzat - tájékoztatta Kovács Gabriella, a hatósági ügyosztály vezetője hétfőn az MTI-t.

Az ügyosztály munkatársa rendőrök kíséretében tett kísérletet a határozat kézbesítésre, de az ott tartózkodó alkalmazottak nem vették át a dokumentumot, ezért azt postai úton juttatják el a tulajdonoshoz - közölte Kovács Gabriella.

Az Üllői út 66/A szám alatti Club Fair Play az ügy lezárultáig, de legfeljebb egy évig nem nyithat ki; az önkormányzat egy napot adott a romlandó áruk miatti kármentesítésre - tette hozzá az ügyosztály vezetője.

Az MTI a múlt hét szerdán számolt be arról, hogy a rendőrség őrizetbe vette a szórakozóhely öt alkalmazottját, akik még a hónap elején azzal fenyegettek meg három spanyol fiatalembert, hogy megveretik őket, ha nem fizetnek ki két viszkiért és egy sörért több százezer forintot. A gyanúsított négy nő és férfi előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tett az ügyészségnek.

A nyomozati adatok szerint a három spanyol fiatalember július 5-én tért be az Üllői úti éjszakai szórakozóhelyre, ahol italt rendeltek. A fizetéskor a pincér több százezer forintról szóló számlát tett eléjük. A fiatalemberek sokallták az árat, amire a pincér közölte velük: amennyiben nem fizetnek, hívja a barátait, akik megverik őket.

Mivel a kártyás fizetést nem fogadták el, az egyik fiatalt ott tartották, a két másikat pedig egy bankautomatához kísérték, majd a sértettek a követelt összeget - egy újabb vita után - kifizették a pincérnek, de távozásuk után feljelentést tettek a rendőrségen.