eur:
394.41
usd:
369.49
bux:
65741.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tizennyolc újinfluenzás egy romániai nyári táborban

Egy romániai nyári tábor részvevői közül tizennyolcnak a szervezetében mutatták ki laboratóriumi vizsgálatok a H1N1 vírust, amely Romániában eddig összesen 95 személyt fertőzött meg.

A dél-erdélyi Brassóban július 19-től tartó nemzetközi táborban tizenhét, 20 és 25 év közötti fiatal, valamint egy tanár lett újinfluenzás. A betegek közül öten - beleértve a tanárt is - román állampolgárok, a többi diák Törökországból, Ausztriából, Spanyolországból, Portugáliából, Görögországból, Belgiumból, Horvátországból és Oroszországból érkezett.

Valamennyi beteget a brassói járványkórházban kezelnek. A román egészségügyi minisztérium szerint állapotuk kedvezően alakul. A Romániában eddig regisztrált 95 beteg közül 82 román állampolgár.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×