eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65745.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újabb hat új influenzavírussal fertőzött beteg Magyarországon

Újabb hat, új influenzavírussal fertőzött beteget találtak Magyarországon, a megbetegedések száma így 47-re emelkedett - közölte Gelencsér Kornélia, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Az elmúlt 24 órában Magyarországon 39 influenzagyanús beteg mintájának a vizsgálatát végezte az Országos Epidemiológiai Központ. Hat betegnél igazoltak új influenzavírus által okozott megbetegedést. Mind a hat beteg állapota kielégítő - írta közleményében a sajtóreferens.

Az új betegek közül öten külföldön jártak: az Egyesült Királyságban, Görögországban, Spanyolországban, Tajvanon, illetve Ausztráliában. Egy beteget egy Görögországból hazaérkezett ismerőse fertőzött meg - tette hozzá.

Magyarországon május 29-én találták meg az első fertőzöttet. Eddig összesen 47 esetet erősítettek meg, egy férfi a fertőzöttek közül a múlt héten meghalt - idézte fel Gelencsér Kornélia.

Szerte a világban eddig összesen több mint 150 ezer új típusú influenzavírussal fertőzött beteget találtak, közülük mintegy kilencszázan haltak meg - derül ki a közleményből.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×