eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Pótfelvételi augusztus 10-ig

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételikre - közölte az Oktatási Hivatal elnöke. Bakonyi László arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei évtől már nem a felsőoktatási intézményekhez, hanem a hivatalhoz kell benyújtani a kérelmet.

Az Oktatási Hivatal elnöke közölte: az idén is egy felsőoktatási intézménybe és egy képzésre jelentkezhetnek a diákok.

Az egyetemek és főiskolák a gyakorlati vagy alkalmassági vizsga letételét kérhetik a jelentkezőktől, amelyeket augusztus 20-a után tartanak. Bakonyi László szól arról is, hogy a hétvégén két napilapban jelennek meg azok a felsőoktatási intézmények, amelyek pótfelvételit hirdetnek. A ponthatárokat augusztus 29-én hozzák nyilvánosságra.

Az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat tegnap este tették közzé a www.felvi.hu portálon. Az idén - a tavalyi 96 ezerrel szemben - 127.500 diák jelentkezett egyetemekre és főiskolákra, közülük első körben mintegy 94 ezren kerültek be az intézményekbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×