eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Képriport: figyelmetlenség miatt karambolozott a rendőrökkel a Steaua-szurkolók busza

Kihallgatásán tett nyilatkozata szerint pillanatnyi figyelmetlenség miatt nem vette észre az előtte haladó és lassító rendőrautót az a román sofőr, aki a Steaua Bukarest szurkolóit busszal szállítva péntek hajnalban összetört két rendőrautót Nagylaknál - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tuczakov Szilvána elmondta: a sofőr ellen szabálysértési eljárás indul. A buszvezető elhagyhatja az országot.

A Nagylaknál történt balesetben megsérült nyolc rendőr könnyebben megsérült - közölte korábban a rendőrség. A buszon utazó román szurkolók a magyar rendőrök tudomása szerint nem sérültek meg.

Péntek délelőtt még egy rendőrt kezeltek a makói kórházban hasi sérülésekkel, ő a körülményekhez képest jól van, előreláthatólag szombaton engedhetik haza.
Tuczakov Szilvána közölte, a helyszíni szemle adatai alapján a Steaua szurkolóit szállító busz a határ felé tartott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között hátulról belerohant egy Mercedes kisbusz rendőrautóba, amit nekitolt az előtte lévő Ford rendőrautónak. A Ford sofőrje még ki tudott térni, de a Mercedes kisbusz így egy előtte haladó másik román busznak ütközött.

A rendőröket szállító mikrobusz eleje és hátulja is megrongálódott, a szélvédő összetört, s az ütközés következtében a légzsákok is kinyíltak. A román busz szélvédője szintén kitört, és a jármű eleje is megrongálódott.

A buszon utazó szurkolók a konvojban haladó többi járművel továbbutaztak.

A csütörtöki budapesti mérkőzés biztosítása során három rendőr sérült meg, valamint négy szurkolót kellett a mentőknek ellátniuk. A négy civil sérült közül hárman román állampolgárok, egy pedig magyar, ők mindannyian könnyű sérülést szenvedtek.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×