Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Képriport: figyelmetlenség miatt karambolozott a rendőrökkel a Steaua-szurkolók busza

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kihallgatásán tett nyilatkozata szerint pillanatnyi figyelmetlenség miatt nem vette észre az előtte haladó és lassító rendőrautót az a román sofőr, aki a Steaua Bukarest szurkolóit busszal szállítva péntek hajnalban összetört két rendőrautót Nagylaknál - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tuczakov Szilvána elmondta: a sofőr ellen szabálysértési eljárás indul. A buszvezető elhagyhatja az országot.

A Nagylaknál történt balesetben megsérült nyolc rendőr könnyebben megsérült - közölte korábban a rendőrség. A buszon utazó román szurkolók a magyar rendőrök tudomása szerint nem sérültek meg.

Péntek délelőtt még egy rendőrt kezeltek a makói kórházban hasi sérülésekkel, ő a körülményekhez képest jól van, előreláthatólag szombaton engedhetik haza.
Tuczakov Szilvána közölte, a helyszíni szemle adatai alapján a Steaua szurkolóit szállító busz a határ felé tartott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között hátulról belerohant egy Mercedes kisbusz rendőrautóba, amit nekitolt az előtte lévő Ford rendőrautónak. A Ford sofőrje még ki tudott térni, de a Mercedes kisbusz így egy előtte haladó másik román busznak ütközött.

A rendőröket szállító mikrobusz eleje és hátulja is megrongálódott, a szélvédő összetört, s az ütközés következtében a légzsákok is kinyíltak. A román busz szélvédője szintén kitört, és a jármű eleje is megrongálódott.

A buszon utazó szurkolók a konvojban haladó többi járművel továbbutaztak.

A csütörtöki budapesti mérkőzés biztosítása során három rendőr sérült meg, valamint négy szurkolót kellett a mentőknek ellátniuk. A négy civil sérült közül hárman román állampolgárok, egy pedig magyar, ők mindannyian könnyű sérülést szenvedtek.