"Ez a kormány már ne döntsön fontos kinevezésekről!"

InfoRádió / MTI
2009. július 24. 16:15
A Fidesz továbbra is azt kéri a kormánytól, hogy bízza az új kabinetre a Magyar Energia Hivatal vezetőjének kiválasztását és átmenetileg helyettesítéssel oldja meg a szervezet irányítását.

Fónagy János, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ezt azután ismételte meg, hogy az illetékes tárca már meghirdette a pályázatot a Magyar Energia Hivatal elnöki és elnökhelyettesi posztjaira.

Fónagy János hangsúlyozta: elhibázottnak tartja, hogy a jelenlegi kormány újabb hat évre kinevez valakit egy stratégiai fontosságú intézmény élére.

A Magyar Energia Hivatal szóvivője szerdán számolt be arról, hogy mandátumának lejárta előtt mintegy 2 hónappal távozik a Magyar Energia Hivatal éléről Horváth J. Ferenc és a kormányfő elfogadta a lemondást. Bajnai Gordon akkor egyben arra kérte az energiaügyi tárca vezetőjét, hogy mielőbb írjon ki pályázatot a poszt betöltésére.

Pénteki közleményében a fideszes politikus úgy fogalmazott: "a soha senki által semmire meg nem választott Bajnai Gordon és a szétesőben lévő, az emberek előtt leszerepelt MSZP nem teheti meg, hogy újabb hat évre kinevez valakit a stratégiai fontosságú Magyar Energia Hivatal élére."

Ez a kormány már ne döntsön fontos kinevezésekről! - kérte Fónagy János.