eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Akiknek üzemben tartási díjat kell fizetniük a televíziójuk után

Együttműködési megállapodást kötött az APEH és az ORTT a televízió készülékek után fizetendő üzemben tartási díj beszedéséről.

Sokan nem tudják, hogy a médiatörvény alapján minden vendéglátóhely és szálloda üzemeltetőjének havonta 1741 forintot kell fizetnie az államnak, ha vendégei televízióműsort nézhetnek.

Ez igen gyakori például nagy sportrendezvények idején, de ma már a legtöbb kis panzió szobáiban is ott van a tévé. A televíziókat árusítóknak és a saját felvételeket sugárzó zártláncú hálózatok működtetőinek nem kell ilyen céljellegű adót fizetniük, amit az APEH szed be, befizetését pedig az önkormányzati adóhatóságok ellenőrzik - mondta Szikora János, az adóhivatal elnöke.

Tavaly 75 ezer bejelentett készülék után 973 millió forint üzemben tartási díjat szedett be az APEH. Ez a pénz nem olvad be a központi költségvetésbe, hanem a Műsorszolgáltatási Alaphoz kerül, tehát pontosan tudni lehet, hogy mire használják fel: javarészt a közszolgálati médiumok, kisebb mértékben pedig az ORTT működésére fordítják - közölte Majtényi László, az ORTT elnöke.

Az APEH és az ORTT most abban állapodott meg, hogy még alaposabban egyeztetnek egymással, illetve az önkormányzati adóhatóságokkal, hogy minden érintett cég tudjon erről a fizetési kötelezettségéről. Mert azt az APEH és az ORTT vezetője is elismerte, hogy sokan nem szándékosan, hanem tudatlanságból mulasztják el a televíziókészülékek üzemben tartási díjának befizetését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×