Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Összecseréltek két holttestet Gyömrőn

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Saját halottja helyett egy ismeretlen idős nő holttestét találta a koporsóban egy pilisi család, amikor a helyi ravatalozóban végső búcsút akart venni az elhunyttól - értesült a távirati iroda a hozzátartozók barátjától, Petkov Ferencné Andrási Györgyitől. A család az előkészületekkel megbízott, gyömrői illetőségű Szomorú Szív Szolgálatot hibáztatja és feljelentést tesz.

Mivel a boncolás Gyömrőn történt, a múlt szombaton elhunyt asszony holttestének temetésre való előkészítésével a gyömrői székhelyű Szomorú Szív Szolgálatot bízta meg a család. A pénteki temetést megelőző zártkörű búcsún a pilisi, Pándi úti temető ravatalozójában azonban megdöbbenve vették észre, hogy a koporsóban egy idegen, 80 éves nő fekszik. A cserét a család azonnal jelezte telefonon a Szomorú Szív vezetőjének, így közel két óra múltán megkerült a nagymama holtteste, de egy papírkoporsóban, vizesen és véresen, azaz előkészítetlenül.

Petkovné hangsúlyozta: maga a csere is mélyen felháborította a gyászolókat, ám az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a gyömrői vállalkozó két munkatársa a kezében infúzióval a koporsóban fekvő idegen holttestet szinte átdobta a papírkoporsóba, hogy helyére tegye a megfelelő holttestet.

A család szóvá tette a kegyeletsértő módszert és másik koporsót kért, mire válaszul az egyik alkalmazott majdnem megverte az elhunyt fiát - mondta Misányi Tiborné, az elhunyt menye, s közölte: a család feljelentést kíván tenni a Szomorú Szív Szolgálat ellen a monori rendőrségen.

- Nagyon sajnálom a történteket, de emberek vagyunk, tévedhetünk - mondta az MTI megkeresésére Herczeg József, a Szomorú Szív Szolgálat vezetője, aki elmondása szerint hajlandó visszaadni a befizetett pénzt, sőt akár a temetkezési költségeket, illetve az esetlegesen felmerülő kártérítést is állja.

Herczeg József úgy véli: a pilisi temetkezési vállalkozónak is kötelessége lett volna az átvett test azonosítása, így nem csak ő hibázott. A temetői dulakodással kapcsolatban megjegyezte: az elhunyt fia akarta megverni a cég egyik alkalmazottját és nem fordítva.