Minden vonat késni fog a hőség miatt

Infostart
2009. július 23. 13:17
A hőség miatt valamennyi vonalon sebességkorlátozást vezetett be a MÁV este 7 óráig a biztonságos közlekedés érdekében. A vasúttársaság szóvivője azt mondta: késések várhatók és több járatot el sem indítanak, a menetrend szerinti közlekedés csak holnap hajnalra áll helyre.

Sigulinszky Tibor arról is beszámolt, hogy az Intercity vonatokat éjfélig pót- és helyjegy megváltása nélkül igénybe lehet venni, az előre megváltott helyjegyeket pedig visszaváltják.

Korábban Budapesten és több más városban rendkívüli intézkedéseket rendeltek el is a másodfokú hőségriasztás miatt. A napi átlaghőmérséklet csütörtökön és pénteken több helyen meghaladhatja a 27 fokot.

A Fővárosi Közterület-fenntartó 20 locsolókocsival hűti az utcákat, a vízművek pedig ismét üzemelteti mobil vízcsomagoló egységét a Deák téren. Lévai Zsuzsanna szóvivő az InfoRádióban korábban azt mondta: a kitelepített vízcsomagoló várhatóan holnap estig működik, amikor az előrejelzések szerint már enyhül a kánikula.

A Fővárosi Polgári Védelem munkatársai naponta 20 ezer félliteres flakonos vizet osztanak szét az autósok és a járókelők között 6 forgalmas csomópontban, a BKV pedig a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren biztosít zacskós vizet utasainak.