Kevesebb az ittasan vezető - a Váci úton szondáztatott Mika Häkkinen

Infostart
2009. július 23. 17:05
Soha ne igyál, ha vezetsz! - ez az üzenete annak a mozgalomnak, melynek rendezvényén Mika Häkkinen korábbi Formula 1-es világbajnok és az országos rendőrfőkapitány több autóst megszondáztatott a Váci úton. Bencze József az InfoRádiónak azt mondta, csökken az ittasan okozott balesetek száma, de még mindig túl sokan ülnek autóba azután, hogy alkoholt fogyasztottak.

A szigorú szabályozásnak és a figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően csökkent az ittasan okozott balesetek és az ittas vezetések száma - mondta az InfoRádiónak az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József kifejtette: 2007-hez képest 18 százalékkal kevesebb az ittasan okozott balesetek száma, bár előtte ez a szám magas volt, így van még mit javítani a statisztikán.

A tavaly bevezetett zéró tolerancia óta 12 ezer jogosítványt vettek el - emelte ki az országos rendőrfőkapitány. Hozzátette: az ittas vezetés elleni chartát 340 ezren írtak alá, a diszkóbalesetek megelőzése érdekében indított kampányt pedig idén is folytatja a rendőrség.

Csütörtökön Bencze József Mika Häkkinen kétszeres Formula 1-es világbajnokkal Budapesten, a Váci úton szondáztatta meg az autósokat, de nem találtak ittas vezetőt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást