Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gazdasági szakok a legnépszerűbbek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A gazdasági szakok vezetik a felsőoktatási népszerűségi listát az idei jelentkezéseknél is, ezeket a mérnök informatikus és a kommunikáció szakok követik - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ adataiból. A művészeti felsőoktatási intézményekbe a legnagyobb a túljelentkezés - mondta Kerekes Gábor, a központ igazgatója.

Az első tíz legnépszerűbb felsőoktatási szak nem változott tavalyhoz képest, de a sorrend igen - mondta az InfoRádiónak Országos Felsőoktatási Információs Központ igazgatója. Kerekes Gábor kifejtette: a legtöbben turizmus-vendéglátásra jelentkeztek, ezt követi a gazdálkodás-menedzsment és a mérnök-informatikus szak, míg a kommunikáció és médiatudomány a negyedik helyre szorult.

A központ igazgatója szerint azoknak a szakoknak a népszerűsége csökkent, amelyeknél évről évre magas ponthatárok voltak a túljelentkezés miatt, a kommunikáció mellett ilyen a nemzetközi gazdálkodás és a pszichológia is.

Kerekes Gábor közölte: a művészszakok tízszeresnél is nagyobb a túljelentkezés idén, de a Rendőrtiszti Főiskolára is sokan felvételiztek.

A ponthatárokat csütörtök este nyolc órakor teszik közzé a  felvi.hu portálon. Az érdeklődők a fővárosban, a Millenáris Parkban kivetítőkön is figyelemmel kísérhetik a ponthatárokat a Pont Ott Partin.

Az idén 127 500 diák jelentkezett egyetemekre és főiskolákra, mintegy 27 ezerrel több, mint tavaly. Alapképzésre 90 600-an, egységes osztatlan képzésre 10 200-an, felsőfokú szakképzésre 6 500-an nyújtottak be kérelmet. Mesterképzésre első helyen 17 ezren jelentkeztek.

Hanganyag: Seres Gerda