A Fidesz már készül a számbavételre

Infostart
2009. július 23. 15:24
Három munkacsoportot hozott létre a Fidesz a vízvagyon, a termőföld, illetve az erdők privatizációjának figyelemmel kísérésére - írja a Figyelő. A párt kormányra kerülése esetén nem csak az állami vagyont érintő döntéseket vizsgálja felül, de az összes minisztériumi szerződést, közbeszerzést, beruházást, s az uniós források felhasználását is.

A párt egyes köreiben máris személyes felelősségre vonásokat emlegetnek, de más Fidesz-vezetők is minimum azt ígérik, hogy számba veszik a jelenlegi kormányzat döntéseinek haszonélvezőit.

Harmadik alkalommal jelenik meg a nagy kórházi várólista a Heti Válasz. Összeállításukból kiderül, hogy jelenleg a leghosszabb ideig térdprotézisre kell várakozni (Zalaegerszegen) - négy esztendeig. Az országban még három olyan kórház van, ahol legalább három év a várakozási idő, Kiskunhalason és Győrben szintén térdoperációra, az Országos Gerincgyógyászati Központban pedig gerincstabilizáló műtétre kell ilyen hosszan várni.

A nyári fesztiválszezon mellékrendezvényeként háromezer újbalos fiatal fiesztázott a zánkai úttörővárosban - hétfőn néhány percig Bajnai Gordon kormányfővel. A világ nyolcvan országából gyűltek össze a szociáldemokrata és szocialista fiatalok. "Az óvszer forgalmi adójának minimalizálása, az európai Erasmus-ösztöndíjak kiterjesztése, a kisebbségi jogok védelme" - sorolta a HVG-nek a balos ifjúság aktuálisan megvalósítandó célkitűzéseit Varga László, MSZP-s országgyűlési képviselő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást