Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így siratja Orbán Viktor az SZDSZ-t - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor őszinte nevetéssel fogadta Magyar Bálint minapi nyilatkozatát, amelyben arról esik szó, hogy az SZDSZ pártként befejezte a működését. Az Orbán Viktor honlapján megjelent videón Mozart Requiem-je is felcsendül az SZDSZ emlékére.

Orbán Viktor Erdélyben értesült az SZDSZ körüli legfrissebb fejleményekről. A Fidesz elnökének honlapján kedden megjelent videó, amely a Tusványos 20 éves címet viseli, kiemelten foglalkozik az SZDSZ-el.

A műsorban nyilatkozik Németh Zsolt, aki arról is beszél, hogy a Tusványosi Nyári Szabadegyetem a rendszerváltozásnak egy olyan fontos terméke, amely még ma is él, ma is értékeket hordoz. A rendszerváltást generáló intézmények és pártok közül sok megszűnt már Közép-Európában, amely igen nagy veszteség - fejti ki Németh Zsolt.

A Fidesz politikusa a veszteséglistán megemlíti a "most megszűnő egyik nagyon komoly rendszerváltó magyar parlamenti pártot". Nem nevezi ugyan néven az SZDSZ-t, ám a következő jelenetben Orbán Viktor Magyar Bálint szavait elemzi. A pénteki Népszabadságban közölt interjúban az SZDSZ-es politikus úgy fogalmazott: már egy ideje világos, hogy az SZDSZ pártként befejezte a működését.

A nevetve kommentált nyilatkozat felidézése közben a film zenei illusztrációjaként Mozart Requiem című művének részlete csendül fel.