eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mindig csak hétvégén esik az eső?

A meteorológusok szerint a Kárpát-medencébe hat-nyolcnaponta érkeznek meg a frontok, így elképzelhető egy olyan nyár, amikor rendszerint hétvégére romlik el az idő. A hűvösebb levegők egyébként Izland felől érkeznek, a sziget környékén keletkező ciklonok körülbelül hetente alakulnak ki, és nyugatról keletre mozognak - írja az Index.

Két hónap csúszással, a tavalyinál jóval kisebb csinnadrattával és anyagi kerettel, ellenben megnövelt támogatási aránnyal és mértékekkel indul útjának az idén a magánszemélyek régi lakásainak energiatakarékossági korszerűsítését célzó Nemzeti Energiatakarékossági Program - írja a Népszabadság. A fűtéskorszerűsítési beruházásnak és az utólagos hőszigetelésnek most 20 helyett 30, a megújuló energiás berendezések telepítésének pedig 25 helyett 35 százalékát fizeti ki az állam sikeres pályázat esetén. A támogatás felső határa lakosonként 400 ezerről 630 ezerre, megújuló energiák esetén egymillióról majd másfél millió forintra emelkedik.

A Magyar Nemzet azt írja: már idén negyvenfős titkárság segíti a munkáját a három főből álló költségvetési tanácsnak. A februárban megalakult tanács ugyan még nem vizsgálja a jövő évi büdzsét, és előrejelzéseket is csak júliustól kell készítenie, ám az apparátus idei fenntartása mégis 710 millió forintot visz el. A lap azon kérdésére, hogy az apparátusnak idén mi lesz a konkrét feladata, Bozó Ilona, a szervezet ügyviteli igazgatója nem adott választ.

A lakásbiztosításoknál is egyre nagyobb teret nyernek az online megoldások - írja a Napi Gazdaság. Szakértők szerint a könnyebb váltás elérheti, hogy a biztosítóknak - mint a gépjármű-felelősségbiztosításoknál tapasztalható - el kell felejtetniük, hogy díjaikat külső feltételekhez (általában az inflációhoz) igazítják. A gyorsabb migráció nyilvánvalóan ösztönzi a társaságok közötti díjversenyt. Akad azonban olyan tapasztalat is, hogy a lakásbiztosítást neten kötők kevésbé árérzékenyek.

A Világgazdaság azt írja: az egyik legjobban hitelezhető ágazatnak tartják a válság közepette a mezőgazdaságot a hazai bankok: ám mivel a kölcsönnyújtási feltételek itt is szigorodtak, és a termelők is inkább kivárnak, az idén nem növekedett a kihelyezett állomány. Mezőgazdasági gépek vásárlását viszont többen finanszíroznának banki forrásokból. Az ágazat hitelezését az agrártárca is igyekszik elősegíteni: a Magyar Fejlesztési Bank és a minisztérium képviselői tegnap írták alá azt a megállapodást, ami kiterjeszti a bankgarancia-programot.

A portfolio.hu írása szerint a gyorsjelentési szezon kellős közepén járunk, az S&P 500 vállalatainak több mint negyede a héten teszi közzé második negyedéves számait. Az eddigi eredmények alapján elmondható, hogy az amerikai vállalati gyorsjelentések többsége legalább a vártnak megfelelően alakult, bár a gyorsjelentések java még hátravan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×