Kiss Péter: Nincs napirenden a generációs vita az MSZP-ben

Infostart
2009. július 21. 21:00
Nincs napirenden a generációs vita a szocialista párton belül - mondta az InfoRádiónak a párt alelnöke. Kiss Péter szerint az MSZP-nek a joga, hogy pozícióban tartson vezetőket, neki személy szerint viszont nem célja, hogy mindenképp fontos tisztséget töltsön be.

Nincs napirenden a generációs vita az MSZP-n belül - nyilatkozta az InfoRádiónak Kiss Péter, a társadalompolitikáért felelős tárcanélküli miniszter, aki elmondta: a július 4-i kongresszuson megegyeztek, hogy az emberek ügyeire kell koncentrálni.

Az MSZP alelnöke hangsúlyozta: az egyik ilyen ügy a közbiztonság kérdése, a másik pedig, hogy az elittel szembeni morális követelmények fejeződjenek ki szabályokban, vagyis aki tehetősebb, az tegyen többet ebben a válsághelyzetben.

A szocialista politikus kiemelte, hogy a kongresszus a kisembereket érintő kérdéseket helyezte előtérbe. Mint fogalmazott, sok olyan ember él Magyarországon, akiknek azért, mert nincs vagyonuk, hatalmuk vagy médiabefolyásuk, csak akkor tudják megvédeni egzisztenciájukat, ha korrekt szabályok védik őket.

A kongresszus arról szólt, hogy az erre a feladatra alkalmas szocialista politikusokat álítsa előtérbe - hangoztatta Kiss Péter, aki hozzátette: nem számol azzal a lehetőséggel, hogy valami olyan történik a párton belül, ami miatt kilép a kormányból vagy az MSZP vezetőségéből. Hozzátette: a párt joga, hogy kormányban vagy más tisztségben tartson vezetőket, és neki személy szerint nem "életcélja", hogy mindenképpen fontos pozíciót töltsön be.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást