Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A KDNP a külügyhöz fordul, hogy megelőzze az ultrák bosszuját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőihez az Újpest labdarúgócsapatának bukaresti meccsével összefüggésben Móring József Attila KDNP-s országgyűlési képviselő. A politikus egyúttal bízik abban, hogy a Steaua elleni Európa Liga párharc újpesti visszavágóján nem történik botrányos esemény.

Az Újpest 2-0-ra kapott ki a bukaresti Steaua otthonában a labdarúgó Európai Liga selejtezőjében múlt hét csütörtökön. A találkozó során a román szurkolók botrányos transzparenst feszítettek ki az egyik szektorban.

Ezt nem lehet szó nélkül hagyni - mondta az InfoRádiónak Móring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője, hozzátéve: jelezni kell, hogy elfogadhatatlan a román szurkolók viselkedése. Ennek már semmi köze sincs sem a sporthoz, sem pedig a labdarúgáshoz - tette hozzá.

A politikus írásbeli kérdéssel fordul a külügyi rendészeti tárca vezetőihez az üggyel összefüggésben, mert úgy véli: nem elég az, ha az Újpest jelzi az incidenst az Európai Labdarúgó-szövetségnek.

Ha ezt az ügyet a politika nem karolja fel, akkor félő, hogy az újpesti ultrák maguk veszik kezükbe a dolgot, és senkinek nem hiányzik egy botrány a budapesti visszavágón - mondta a kereszténydemokrata képviselő, aki szerint meg kell kérni a román illetékeseket, hogy vizsgálják ki az ügyet, határolódjanak el, és büntessék meg azokat, akiket szükséges.

Móring József Attila meglepőnek tartja, hogy a magyar média jelentős része román forrásokra hivatkozva kiemelte: az újpesti drukkerek botrányosan viselkedtek. A helyszíni tudósításokból azonban kiderül: a hangoskodáson és a mutogatáson kívül nem történt semmiféle atrocitás vagy botrány.

Hanganyag: Farkas Dávid