Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sólyom és Orbán előnye nagyobb, mint valaha

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Biztosan őrzi elsőségét a legnépszerűbb magyar politikusok között Sólyom László államfő és Orbán Viktor Fidesz-elnök a Szonda Ipsos legújabb felmérése alapján. A lista új szereplői, Mesterházy Attila és Vona Gábor a középmezőnybe kerültek. Az elmúlt két hónap legnagyobb vesztese Dávid Ibolya és Fodor Gábor.

Nem forgatta fel a politikusok népszerűségi rangsorát az EP-választás eredménye, annyi hatása azonban volt, hogy a vesztesnek tekinthető pártok politikusai még lejjebb kerültek - mondta az InfoRádiónak a Szonda Ipsos kutatási igazgatója.

Fodor Gábor a hónap legnagyobb, 3 pontos visszaesését produkálta, ezzel a középmezőnybe csúszott - tette hozzá Závecz Tibor.

Az MDF-es Dávid Ibolya és Herényi Károly is vesztett népszerűségéből, előbbi 4, utóbbi 3 pontnyit. Ennek oka az lehet, hogy a Fidesz-szavazók elpártoltak tőlük, miután Bokros Lajos nevével fémjelezve változtattak pártjuk politikai irányultságán - magyarázta a szakértő.

Sólyom László és Orbán Viktor minden korábbinál nagyobb előnyt szerzett, az államfő 47, a Fidesz-elnök 46 pontot tudhat magáénak, míg a harmadik helyen Szili Katalin áll 38 ponttal. A kormányban szerepet vállaló politikusok - kevés kivétellel - a mezőny közepétől lefelé helyezkednek el. Szekeres Imre és Gráf József pontszáma 30 körüli, ők a lista első harmadában foglalnak helyet.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök most 21 pontos, a májusi méréshez képest egyet esett vissza.

A Szonda Ipsos méri a Jobbik elnökének, az EP-választás kampány során megismert Vona Gábor népszerűségét is, akinek neve néhány hónap alatt az emberek fele számára vált ismerőssé. A saját pártja híveit kivéve nem népszerű, ott 58 pontot, a fideszesektől 32-t, a szocialistáktól 17 pontot kapott.

Hanganyag: Németh Zoltán