eur:
393.44
usd:
368.12
bux:
65966.92
2024. április 24. szerda György

Az SZDSZ szétesése miatt Demszkyből béna kacsa lehet

A Népszabadság azt írja, Magyarországon még mindig többen választják az illegális utat, ha meg akarnak szabadulni a feleslegessé vált autóktól.

A kiskapu neve: "átmeneti forgalomból történő kivonás". Az okmányirodai alkalmazottak olykor önszorgalomból is ebbe a kategóriába sorolják a hivatalos bontási átvételi igazolás nélküli ügyeket - miközben több tízezer, ebbe a kategóriába sorolt autót már rég alkatrészeire szedtek valamelyik zugbontóban. Nő a fiktív lopási esetek száma is.

A Magyar Nemzet azt írja, akár már a Fővárosi Közgyűlés augusztus végi ülésén kiderülhet: hiába van hátra még egy év a következő önkormányzati választásig, a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció kudarcot vallott, tevékenysége idő előtt befejeződik. Demszky Gábor két évtizedes főpolgármestersége utolsó évében "béna kacsaként" állhat Budapest élén, ha a szabad demokraták szétesése a kerületek után eléri a városházát is.

A Napi Gazdaság azt írja: a gazdasági válság és a csökkenő reálbérek ellenére újra nőtt a magyarok mozilátogatási kedve, idén az első öt hónapban ugyanis 12 százalékkal nőtt a pénztárak jegybevétele, még a nézők száma 4 százalékkal lett több. A nézők érdeklődését látva a forgalmazók egyre több filmet hoznak ki 3 dimenziós digitális technikával, és az üzemeltetők is hajlandóak áldozni a berendezések fejlesztésére. A növekedés azonban csak a multiplexeket érte el, az art mozikban csökkent a nézőszám.

A Világgazdaság azt írja: maximálisan konzervatív, bankbetétre épülő, illetve tőkegarantált portfóliókat indítanak a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak. Történik ez annak ellenére, hogy a tagok körében nem elterjedt a vándorlás a különböző befektetések között. Az új kosarakkal azokat az ügyfeleket célozzák, akik eddig felhalmozott befektetéseik elvesztésétől leginkább tartanak.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×