Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyarok győzelemmel, a szerbek vereséggel kezdték a pólóvébét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott sima, kilencgólos győzelemmel, a Pekingben bronzérmes, a világbajnokság egyik esélyesének tartott szerb válogatott ellenben kétgólos vereséggel kezdte a római világbajnokságot. Kemény Dénes csapatából elsősorban a 2008-ban a világ legjobbjának választott Biros Péter játéka emelkedett ki.

Meggyőzően könnyed és nyugodt játékkal, a Kanada felett aratott 9 gólos, hétfői matinés győzelemmel kezdte meg szereplését a római vizes világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A bemutatkozáshoz kellemesebb riválist keresve se nagyon lelhetett volna Kanada nemzeti együttesénél Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő, bár időközben részben átalakult csapata. Az észak-amerikaiak a világpóló középmezőnyének alsó régiójához tartoznak, akik ellen a formacsiszolásra kiválóan alkalmas, edzőmeccs jellegű "gyakorlóórát" tarthatott a magyar válogatott, mely aktuális római ellenfelét 12-3-ra verte a tavalyi, pekingi ötkarikás játékokon.

Varga Dániel már az első támadásból betalált, s ez afféle jeladás is volt, mert innentől kezdve sorozatban hullottak a magyar gólok. Különösen szép volt a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Biros Péter pattintása (2-0), vagy Varga II. Zsolt lefordulásos közeli találata (4-1).

Még szebb volt Hosnyánszky Norbert ejtése: a félpálya közeléből ejtett gólt. Közelebbről bár, de Biros Péter is hasonló mozdulattal vette be a kanadaiak kapuját.

A nagyszünetet követően a válogatott másik háromszoros olimpiai aranyérmese, Kiss Gergely balkezes bombája minősült különösen mutatósnak (11-3), míg Kis Gábor alakítása a klasszikus magyar centerezés legszebb hagyományait elevenítette fel (13-5).

Szépségdíjas gólokból kijutott a zárónegyedben is, a "tíz közte" állapot létrejöttekor például Madaras Norbert vágta be igen messziről a bal alsó sarokba a labdát, szépségdíjas kapufás gólt szerezve (15-5).

A Kemény Dénes válogatottja a második csoportmeccsét szerdán (18:20 ó) Németország együttesével játssza.

A csoport:
Magyarország-Kanada 15-6 (4-1, 4-1, 5-3, 2-1)

A magyar góldobók: Biros 3, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Madaras, Varga II. Zs. 2-2, Varga Dániel, Varga Dénes 1-1 A Kovács István irányította román válogatott két góllal nyert a macedón csapat ellen hétfőn a római vizes vb férfi vízilabdatornáján. Ez nem meglepetés - az már annál inkább, hogy a szerbek kikaptak a spanyoloktól.

A csoport:
Németország-Dél-afrikai Köztársaság 14-4

(4-1, 4-0, 3-2, 3-1)

B csoport:
Montenegró-Kína 14-4

(4-1, 3-2, 3-1, 4-0)
Horvátország-Brazília 11-2
(1-0, 3-0, 3-1, 4-1)

C csoport:
Ausztrália-Kazahsztán 14-7

(4-1, 4-2, 3-1, 3-3)
Spanyolország-Szerbia 11-9
(3-1, 1-2, 2-3, 5-3)

D csoport:
Románia-Macedónia 6-4 (1-1, 2-2, 3-0, 0-1)

Egyesült Államok-Olaszország