Fidesz: Amihez a kormány hozzányúl, az tönkremegy

InfoRádió / MTI
2009. július 19. 11:37
A Fidesz szerint miközben egyre elkeserítőbb adatok jelennek meg a gazdaságról, hetente százával dőlnek be vállalkozások, és egyre több ember veszíti el munkahelyét, aközben kormányzati oldalról tombol a sikerpropaganda. Czomba Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten a kormány politikájára utalva úgy fogalmazott: amihez hozzányúlnak, az tönkremegy.

A fideszes politikus sajtótájékoztatóján közölte: ha a kormány a munkahelyek megőrzését támogatná, akkor egy ember átlagtámogatása havi szinten 30 ezer forintjába kerülne, míg a közcélú foglalkoztatás esetén fejenként 45 ezer forintba. "Nem értem, hogy miért a közcélú foglalkoztatásra helyezi a hangsúlyt, és miért nem a munkahelyek megőrzésével foglalkozik (a kormány)" - mondta.

"Amihez hozzányúlnak, minden tönkremegy; (...) de ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak - összegezte véleményét a kormányzati politikáról Czomba Sándor.

Álláspontja szerint az elkeserítő gazdasági adatok mellett "tomboló" kormányzati sikerpropaganda egyik példája, amikor Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn azt nyilatkozta, hogy már látszik az alagút végén a fény. Arra alapozta ezt a kijelentését, hogy a dél-dunántúli régióban nem nőtt, hanem három százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma - fejtette ki Czomba Sándor, aki közölte: tavaly júniusban a Dél-Dunántúlon 53 ezer regisztrált álláskereső volt, most 68 ezer.

"Javaslom államtitkár úrnak, próbálja meg ennek a 15 ezer embernek megmagyarázni, hogy milyen fényt lát ő az alagút végén" - fogalmazott, hozzátéve: ez a fény valószínűleg nem az alagút vége, hanem egy szembejövő vonat, "amivel nem lenne jó találkozni".

Szerinte a kormány sikertelenségét mutatja az is, hogy Hajdú-Bihar megyében még soha nem volt annyi álláskereső, mint jelenleg.

A kormány képtelen a válságot kezelni - állapította meg az ellenzéki képviselő.