eur:
394.21
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Végigsöpör az országon a vihar

Egy fa dőlt a sínekre a vihar miatt Baranyában Gordisa és Komló állomások között, a Velencei-tóból pedig 21 fürdőzőt mentettek ki.

A MÁV-Start közleménye szerint a 14 óra 30 perckor dőlt a fa a sínekre Gordisa és Komló között, de a tűzoltóság már megkezdte annak eltávolítását.

A Sásdról 14 óra 16 perckor a Komlóra induló, 38614-es személyszállító vonat a fa miatt a nyílt vágányon vesztegel, és várhatóan 120 perc késéssel érkezik meg Komlóra.

Kiterelték a fürdőzőket

Erős széllel érkezett az ország nyugati részén végigsöprő vihar a Velencei-tóhoz; a gárdonyi vízirendőrök még a szakadó eső előtt 21 fürdőzőt és vízibiciklist segítettek a partra.

Bár a meteorológusok előre jelezték, hogy szombaton erős vihar söpri ki a kánikulát a Kárpát-medencéből, a délelőtti 30 fokot meghaladó forróság elől sokan menekültek a Velencei-tóhoz. A strandok zsúfoltak voltak.

A vízirendőrök már a közeledő vihar előtt fél órával megkezdték a fürdőzők és a vízen tartózkodók partra "terelését". Különösen a vízibiciklisekre figyeltek, a lomha járművekkel ugyanis hosszabb ideig tart a partra érni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×