Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az SZDSZ-ből kilépett, kuratóriumi posztjáról nem mond le Kozák Márton

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem mond le az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi posztjáról Kozák Márton, aki a hét elején - másokkal együtt - az új elnök, Retkes Attila személye elleni tiltakozásként kilépett a pártból. A politikus az InfoRádiónak adott interjújában arról is beszélt: reméli, nem sokáig kell szégyenkezni az új vezetésű SZDSZ miatt. Hozzátette: elképzelhetőnek tartja, hogy igaza van Pető Ivánnak, és a párt hamarosan megszűnik.

Kozák Márton az InfoRádiónak elmondta: gondolkodott azon, hogy visszalépjen-e az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi posztjáról, de nem tette meg, mert - mint fogalmazott - az SZDSZ sokkal inkább a most kilépettek pártja, mint azoké, akiket a küldöttgyűlés július 12-én megválasztott.

Kozák Márton hozzátette: közjogi oka is volt annak, hogy megtartotta a posztot. Az SZDSZ ugyanis azt a lehetőséget, hogy tagot delegálhat a köztévé kuratóriumába, a 2006-os választási eredményével érte el, és az SZDSZ újonnan megválasztott vezetősége sem kérte, hogy mondjon le.

A pártból nemrég kilépett politikus mandátuma négy évre szól, és 2011 márciusában jár le, ám arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha az SZDSZ az országgyűlési választásokon nem jut be a parlamentbe, nem tudott válaszolni.

Más kérdés, hogy meddig lehet azonosulni a most létező SZDSZ-szel - tette hozzá Kozák Márton, aki bízik abban, hogy az új vezetésű párt miatt "nem kell sokáig szégyenkezni".

Pető Iván csütörtöki nyilatkozatára reagálva az SZDSZ egykori alapítója azt mondta: Pető Iván sokat tud az SZDSZ-ről és nagyon jól ismeri a magyar politikai életet, és elképzelhetőnek tartja, hogy igaza van abban: nem sokáig lesz már SZDSZ.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa