eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Négy éve még jobbnak tartottuk a rendőrséget

Romlott a rendőrség megítélése az emberek szemében a négy évvel ezelőtt mért adatokhoz képest - derül ki a rendőrség által készíttetett közvélemény-kutatásból. A mélypont 2007-ben volt, ennek oka Makula György szóvivő szerint a 2006-os őszi zavargások során tapasztalt rendőri túlkapások, és a 2007-es Zsanett-ügy. Azóta folyamatosan javul a rendőrség bizalmi indexe.

Romlott a rendőrség megítélése 2005 óta, ám a hozzá kapcsolódó bizalmi index 2007-től fogva folyamatosan javul - ismertette az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a szervezet által megrendelt, háromezer fő megkérdezésén alapuló kutatás eredményeit.

A rendőrség munkájáról a válaszadók a 2006-os őszi zavargások során tapasztalt rendőri túlkapások, a 2007-es Zsanett-ügy és a romák elleni tavalyi támadássorozat miatt a látencia és a közbiztonság kapcsán fogalmaztak meg negatív kritikát - mondta az InfoRádiónak Makula György.

A szóvivő ugyanakkor megjegyezte: az emberek 68 százaléka biztonságban, 12 százaléka pedig teljes biztonságban érzi magát Magyarországon.

A közbiztonságot jónak tartók aránya az országostól a helyi szint felé haladva növekszik: míg a megkérdezettek 12 százaléka gondolta úgy, hogy a megyékben minden rendben van, addig a településekre vonatkozóan már 39 százalékuk gondolta ezt - mondta Makula György.

A válaszadók szerint a közbiztonság romlásának okai a fokozódó társadalmi feszültségek, az etnikai konfliktusok, az elit példamutatása és a rendőrség általánosan rossz anyagi helyzete.

Az emberek szerint a rendőrség egyre jobb munkát végez a tömegdemonstrációk biztosításánál is: a 2006-os események biztosítását a megkérdezettek 28, addig 20078-ben 37, tavaly pedig 51 százaléka tartta szakszerűnek - fűzte hozzá az ORFK szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×