Soós Ágnes lett a Sportkórház főigazgatója

InfoRádió / MTI
2009. július 15. 18:38
Határozatlan idejű megbízatással Soós Ágnest nevezte ki az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatói posztjára Székely Tamás egészségügyi miniszter - közölte a szaktárca az MTI-vel szerdán.

A pályázat nyertese korábban a II. kerületi önkormányzat egészségügyi szolgálatának főigazgató főorvosa volt - írják, hozzátéve, hogy a győztes mintegy tízéves egészségügyi intézményvezetői gyakorlattal és az egészségügy menedzselésében szerzett tapasztalatokkal rendelkezik.

Az egészségügyi miniszter április 29-én vonta vissza - május elsejei hatállyal - Berkes István főigazgatói megbízatását. A szaktárca akkor kiadott közleménye szerint korábban az intézmény 10 orvosa bejelentéssel élt az Egészségügyi Minisztérium felé.

Az ennek következményeként indított vizsgálat során kiderült, hogy hosszabb ideje hiányosan vezetik a kórház egészségügyi dokumentációját, márpedig a dokumentáció vezetésére, kezelésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megszegése etikai vétségnek minősül. Megállapították továbbá azt is, hogy a főigazgató előzetesen nem jelentette be más munkaviszonyát.