Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bajnai Gordon: A közlekedésen és a közigazgatáson kell spórolni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Takarékos költségvetést ígér a miniszterelnök jövőre. Bajnai Gordon az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a közösségi közlekedésnél, illetve az államnál és az önkormányzatoknál kell spórolni az adófizetők pénzével.

Az állam ma nem teheti meg, hogy saját pénzéből élénkítse a gazdaságot: most az a dolgunk, hogy helyreállítsuk a bizalmat Magyarország iránt, és négy százalék alatt tartsuk az államháztartási hiányt - mondta az InfoRádiónak a miniszterelnök.

Bajnai Gordon hozzátette: ezért kellett kemény intézkedéseket hozni az elmúlt kilencven napban, ezek eredményeként viszont már erősödik a forint árfolyama, stabilizálódik az ország helyzete, egyes elemzők szerint pedig Magyarországé lesz az egyik legerősebb gazdaság a válság után.

Takarékoskodni kell, ezért a gazdasági növekedést csak uniós források minél gyorsabb felhasználásával lehet serkenteni - közölte a kormányfő, megjegyezve: a KPMG kutatása szerint a régióban Magyarország használja fel a leghatékonyabban a közösségi pénzeket.

Bajnai Gordon szerint a visszatérőben lévő bizalom megőrzéséhez  takarékos költségvetés kell. "Egyébként is azt gondolom, hogy Magyarországnak a józan ész gazdaságpolitikájához kell visszatérnie, ami fontos polgári erényeket:, takarékosságot, előrelátást, óvatos gazdálkodást feltételez" - mondta.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ezt a politikának is el kellene fogadnia, és hosszú távon az ígérgetés helyett az előtérbe állítania. "Persze jó lenne, ha ezt a szavazók is elfogadnák" - fűzte hozzá.

A kormányfő szerint elsősorban a közösségi közlekedés és a helyi és országos szintű közigazgatás területén van szükség további takarékosságra.

Hanganyag: Németh Zoltán