eur:
393.09
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Bajnai Gordon: A közlekedésen és a közigazgatáson kell spórolni

Takarékos költségvetést ígér a miniszterelnök jövőre. Bajnai Gordon az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a közösségi közlekedésnél, illetve az államnál és az önkormányzatoknál kell spórolni az adófizetők pénzével.

Az állam ma nem teheti meg, hogy saját pénzéből élénkítse a gazdaságot: most az a dolgunk, hogy helyreállítsuk a bizalmat Magyarország iránt, és négy százalék alatt tartsuk az államháztartási hiányt - mondta az InfoRádiónak a miniszterelnök.

Bajnai Gordon hozzátette: ezért kellett kemény intézkedéseket hozni az elmúlt kilencven napban, ezek eredményeként viszont már erősödik a forint árfolyama, stabilizálódik az ország helyzete, egyes elemzők szerint pedig Magyarországé lesz az egyik legerősebb gazdaság a válság után.

Takarékoskodni kell, ezért a gazdasági növekedést csak uniós források minél gyorsabb felhasználásával lehet serkenteni - közölte a kormányfő, megjegyezve: a KPMG kutatása szerint a régióban Magyarország használja fel a leghatékonyabban a közösségi pénzeket.

Bajnai Gordon szerint a visszatérőben lévő bizalom megőrzéséhez  takarékos költségvetés kell. "Egyébként is azt gondolom, hogy Magyarországnak a józan ész gazdaságpolitikájához kell visszatérnie, ami fontos polgári erényeket:, takarékosságot, előrelátást, óvatos gazdálkodást feltételez" - mondta.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ezt a politikának is el kellene fogadnia, és hosszú távon az ígérgetés helyett az előtérbe állítania. "Persze jó lenne, ha ezt a szavazók is elfogadnák" - fűzte hozzá.

A kormányfő szerint elsősorban a közösségi közlekedés és a helyi és országos szintű közigazgatás területén van szükség további takarékosságra.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×