Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Retkes Attila: Csak Kóka Jánossal van konfliktusom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kóka János gazdaságpolitikája és kijelentései vállalhatatlanok, ezért kell lemondania frakcióvezetői tisztségéről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Retkes Attila. Az SZDSZ új elnöke hozzátette: az elmúlt több mint egy évben nem tudták bebizonyítani, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége ellenzéki párt.

Az SZDSZ július 12-én megválasztott új elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: mindegyik szabad demokrata politikus tiszteli és csak eggyel van konfliktusa, Kóka Jánossal. Retkes Attila kifogásolta a frakcióvezető vállalhatatlan gazdaságpolitikáját és kijelentéseit, éppen ezért nem szeretné, hogy vele azonosítsák az új SZDSZ-t.

A szabad demokrata pártelnök azonban hozzátette: Kóka Jánosnak helye van a pártban és a frakcióban is, de le kell mondani a képviselőcsoport vezetéséről. Ez erkölcsi kötelessége, hiszen vasárnap a küldöttek többsége is a menesztésére voksolt a szimpátiaszavazáson.

Retkes Attila szerint az SZDSZ 15 hónapja ellenzéki párt, ám ezt nem sikerült megmutatni. A Gyurcsány-kormány utolsó féléves időszakában az SZDSZ álkoalíciós partnerként viselkedett, ami ártott a pártnak - véli a politikus, aki szerint az elmúlt egy évben a frakció állam volt az államban.

Nem szabad túlértékelni a frakció szerepét - jelentette ki Retkes Attila, hozzátéve: hét szakpolitikai kabinet áll majd fel az SZDSZ-ben, és ezek fogják a párt programját megjeleníteni és képviselni.

A pártelnök bízik abban, hogy a konfliktusok az őszi parlamenti ülésszak kezdetére feloldódnak. Arról, hogy ki lesz a pártelnökségről és parlamenti mandátumáról lemondott Fodor Gábor utóda a frakcióban, Retkes Attila azt mondta: erről a nyári szabadságolások után összeülő országos tanács dönt majd, de ő személy szerint el tudja képzelni Szent-Iványi Istvánt a poszt betöltésére.

Hanganyag: Mong Attila