eur:
395.39
usd:
372.12
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Retkes Attila: Csak Kóka Jánossal van konfliktusom

Kóka János gazdaságpolitikája és kijelentései vállalhatatlanok, ezért kell lemondania frakcióvezetői tisztségéről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Retkes Attila. Az SZDSZ új elnöke hozzátette: az elmúlt több mint egy évben nem tudták bebizonyítani, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége ellenzéki párt.

Az SZDSZ július 12-én megválasztott új elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: mindegyik szabad demokrata politikus tiszteli és csak eggyel van konfliktusa, Kóka Jánossal. Retkes Attila kifogásolta a frakcióvezető vállalhatatlan gazdaságpolitikáját és kijelentéseit, éppen ezért nem szeretné, hogy vele azonosítsák az új SZDSZ-t.

A szabad demokrata pártelnök azonban hozzátette: Kóka Jánosnak helye van a pártban és a frakcióban is, de le kell mondani a képviselőcsoport vezetéséről. Ez erkölcsi kötelessége, hiszen vasárnap a küldöttek többsége is a menesztésére voksolt a szimpátiaszavazáson.

Retkes Attila szerint az SZDSZ 15 hónapja ellenzéki párt, ám ezt nem sikerült megmutatni. A Gyurcsány-kormány utolsó féléves időszakában az SZDSZ álkoalíciós partnerként viselkedett, ami ártott a pártnak - véli a politikus, aki szerint az elmúlt egy évben a frakció állam volt az államban.

Nem szabad túlértékelni a frakció szerepét - jelentette ki Retkes Attila, hozzátéve: hét szakpolitikai kabinet áll majd fel az SZDSZ-ben, és ezek fogják a párt programját megjeleníteni és képviselni.

A pártelnök bízik abban, hogy a konfliktusok az őszi parlamenti ülésszak kezdetére feloldódnak. Arról, hogy ki lesz a pártelnökségről és parlamenti mandátumáról lemondott Fodor Gábor utóda a frakcióban, Retkes Attila azt mondta: erről a nyári szabadságolások után összeülő országos tanács dönt majd, de ő személy szerint el tudja képzelni Szent-Iványi Istvánt a poszt betöltésére.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe
BL élőben

Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×