Ikreket szült a győri kórházban - két hét után meghalt

Infostart
2009. július 14. 18:52
Szövődmények miatt meghalt egy nő szülés után 11 nappal a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Az asszony férjének ügyvédje az InfoRádiónak azt mondta: a vérmérgezést valószínűleg az okozhatta, hogy császármetszéskor megsérült a nő vékonybele, így a béltartalom a hasüregbe ürült. A férj többször panaszkodott, hogy feleségének a szülést követően egy hétig nem volt széklete, de az orvosok erre azt mondták, hogy ez természetes.

Az asszony június 22-én szülte meg ikreit a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A császármetszéskor azonban olyan bélsérüléseket szenvedett. Kivették a méhét, és egyéb műtét is végeztek, az orvosok pedig úgy fogalmaztak: bestoppolták a császármetszés miatti lyukakat.

Az asszony azonban július 4-én meghalt - ismertette az esetet az elhunyt nő férjének ügyvédje, aki elmondta: a férj többször említette az orvosoknak az intenzív osztályon: felesége panaszkodik, hogy nincs széklete. Az orvosok azt mondták, hogy ez természetes.

A műtéti kockázatba beletartozik az, hogy operáció közben sérüléseket okoznak a belső szervekben, de az már szövődménynek tekinthető, ha ebből komoly probléma lesz és azt nem veszik észre, márpedig ez történt - mondta Ábrahám László, aki szerint ha bebizonyosodik, hogy az orvosok felelőtlenek és figyelmetlenek voltak, akkor ez kimeríti a szakmai szabályszegés vétségét, és büntető eljárás vár a beavatkozást végző orvosra vagy orvosokra.

Ha az egészségügyi törvényben meghatározott elvárható gondosságot sértették meg, akkor a kórház kártérítési felelőssége áll fenn - hangsúlyozta az ügyvéd.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást