eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

A Margit és a Lánchíd között lenne a pontonhíd

Megkezdődött az egyeztetés a pontonhídról, amelynek megépítésével a Margit hidat váltanák ki a felújítás idejére. A híd egy évig működne, és csak nappal lehetne használni.

 A pontonhídra azért van szükség, mert a Margit hidat lezárják az augusztus 20-i ünnepségek után. Csak a tömegközlekedési járműveket engedik át a hídon. A rekonstrukció egy évig tart, ennyi ideig működne a honvédség által épített pontonhíd. Csak egyirányú forgalom valósulhatna meg rajta, egy óra alatt 600-800 autó kelhetne át, a járművek legfeljebb 30 kilométer per órával haladhatnak, és 20-30 méteres követési távolsággal.

Ráadásul nappal csak, ugyanis közvilágítás nem lenne a hídon. A közlekedést lassítja majd az is, hogy a hajók miatt 1-1 órára lezárnák a szerkezetet. De újabb egy órát vesz igénybe az, hogy megnyissák, illetve az, hogy összecsukják azt.

A híd helyét még nem határozták meg pontosan, de az valószínű, hogy a Lánchíd és a Margit híd között helyezhetnék el. A terepszemlén Nyers József mérnök ezredes az InfoRádiónak elmondta: a hídhoz minden technikai feltétel adott.

A híd teljes szélessége csaknem 8 méter, amiből a pályaszélesség 6,5 méter, a hossza 360 méter és 60 tonna a teherbírása. Az InfoRádió úgy tudja: a Margit híd napi átlagos forgalmának negyedét tudja fogadni a tervezett pontonhíd, amely naponta 20 millió forintba kerül az államnak. És ez az összeg még még nem tartalmazza az eszközök karbantartásának és évszaki felkészítésének költségeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×