A Margit híd forgalmának negyedét tudná átengedni egy pontonhíd

Infostart
2009. július 14. 12:00
A honvédségnek megvan a technikai háttere ahhoz, hogy szükség esetén pontonhidat építsen a Dunára a Margit híd felújításának idejére - mondta az InfoRádiónak Nyers József mérnök ezredes. Az átkelő a tervek szerint 2010 augusztusáig lezárt híd forgalmának negyedét lenne képes átengedni.

Az egykori, a Kossuth és a Batthyány teret összekötő Kossuth híd helyén épülhet meg az a pontonhíd, amelyet a Margit híd rekonstrukciójának idején használhatnának az autósok. Nyers József mérnök ezredes az InfoRádiónak elmondta: a helyszínt pontosan még nem jelölték ki, de ott lenne ideális felépíteni az ideiglenes átkelőt.

A pontonhíd a Margit híd forgalmának negyedét lenne képes elvezetni - magyarázta a szentesi II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnoka. Megjegyezte: mivel a Duna partja az adott szakaszon meredek, megoldást kell találni arra, az autósok hogyan hajthatnak majd biztonságosan fel és le a hadihídról.

Nyers József elmondta: a magyar hatóságok bizonyos esetekben - a dunai közlekedésben részt vevőkkel való egyeztetés után - lezárhatnak egy-egy folyószakaszt, ám, ha szükséges, a hidat szét lehet kapcsolni arra az időre, amíg az arra járó hajók áthaladnak.

A híd megnyitása után a kezelőszemélyzetnek folyamatosan ellenőriznie kell a fedélzetet, és a biztonságos közlekedést garantáló szerkezetet - fűzte hozzá az ezredes.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást