A Margit és a Lánchíd között lenne a pontonhíd

Infostart
2009. július 14. 16:43
Megkezdődött az egyeztetés a pontonhídról, amelynek megépítésével a Margit hidat váltanák ki a felújítás idejére. A híd egy évig működne, és csak nappal lehetne használni.

 A pontonhídra azért van szükség, mert a Margit hidat lezárják az augusztus 20-i ünnepségek után. Csak a tömegközlekedési járműveket engedik át a hídon. A rekonstrukció egy évig tart, ennyi ideig működne a honvédség által épített pontonhíd. Csak egyirányú forgalom valósulhatna meg rajta, egy óra alatt 600-800 autó kelhetne át, a járművek legfeljebb 30 kilométer per órával haladhatnak, és 20-30 méteres követési távolsággal.

Ráadásul nappal csak, ugyanis közvilágítás nem lenne a hídon. A közlekedést lassítja majd az is, hogy a hajók miatt 1-1 órára lezárnák a szerkezetet. De újabb egy órát vesz igénybe az, hogy megnyissák, illetve az, hogy összecsukják azt.

A híd helyét még nem határozták meg pontosan, de az valószínű, hogy a Lánchíd és a Margit híd között helyezhetnék el. A terepszemlén Nyers József mérnök ezredes az InfoRádiónak elmondta: a hídhoz minden technikai feltétel adott.

A híd teljes szélessége csaknem 8 méter, amiből a pályaszélesség 6,5 méter, a hossza 360 méter és 60 tonna a teherbírása. Az InfoRádió úgy tudja: a Margit híd napi átlagos forgalmának negyedét tudja fogadni a tervezett pontonhíd, amely naponta 20 millió forintba kerül az államnak. És ez az összeg még még nem tartalmazza az eszközök karbantartásának és évszaki felkészítésének költségeit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást