eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Felfüggesztették tisztségéből Vác szocialista polgármesterét

Az Összefogás nevű jobboldali frakció vezetője a képviselőtesület döntését ismertetve azt mondta: Bóth János ellen fegyelmi eljárást indítanak, mert szerintük a városvezető többször megszegte a szervezeti és működési szabályzatot.

Példaként említette, hogy egy korábbi ülésen megakadályozta, hogy sürgősséggel napirendre kerüljön a jobboldal javaslata a pénzügyi kiadások csökkentéséről.

A szabálytalanságok kivizsgálására 3 tagú bizottság alakult, 2 jobboldali és egy szocialista taggal. A felfüggesztés az eljárás lezárásáig, vagyis 30 napig lesz érvényben.

A felfüggesztés idején Molnár Lajos szocialista alpolgármester irányítja a várost. A hivatalából felfüggesztett Bóth János azt mondta: hétfőn munkaügyi bírósághoz fordul az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×