A rendőrség eddig 56 embert igazoltatott a fővárosban

InfoRádió / MTI
2009. július 11. 13:00
A fokozott ellenőrzés során eddig 56 embert igazoltattak a rendőrök a fővárosban, 5 körözött embert fogtak el, akiket előállítottak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján szombaton délben.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány szombaton 0 órától 24 óráig rendelt el fokozott ellenőrzést a főváros területén.

A fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a rendezvényeknek, eseményeknek helyszínére történő bevitelét megtilthatja.

Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy július 11-ére a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelentett be rendezvényt a Szabadság térre, ezt a rendőrség tudomásul vette, valamint egy magánszemély jelentett be rendezvényt az Erzsébet térre, s erre "rácsatlakozott" a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Szombatra a fővárosban 50, az ország többi részén 21 rendezvényt jelentettek be.